Ervaring met de Kip Shelter

Ervaring Fam. Bom met de kleine caravan Kip Shelter

“Heerlijk gewoon op avontuur gaan”

Fam. Bom, Dordrecht

Het pensioen kwam in zicht en onze vrije tijd naam al toe. Wij hebben erg bewust nagedacht over wat we wilden gaan doen met onze vrije tijd. Ook al zien we de kinderen graag, zij hebben ook al lang hun eigen leven. Thuis zitten, dat is niks voor ons.

We waren het snel over eens dat we lekker veel er op uit wilden gaan. Gewoon op avontuur door Europa. Maar hoe? We hadden nog een grote familie caravan. Maar die ruimte hebben we echt niet met z’n tweeën nodig en dat ding is een heel gevaarte op de weg.

Toen we de Shelter zagen waren we meteen verkocht. Wat een lekker compact wagentje en het ligt als een blok op de weg. Goed overzicht en makkelijk berg op. Het is ook echt alles wat we nodig hebben. We gaan meestal in het voorjaar en na de zomerdrukte op reis.

Veelal naar landen waar het warmer is dan in Nederland. We leven dus voornamelijk buiten. Het is gewoon fijn om snel en makkelijk de boel op- en af te bouwen. Ook onderweg even kopje koffie drinken of broodje eten in de Shelter maakt de reis comfortabel.

We hebben de smaak helemaal te pakken. Zo’n 4 maanden per jaar zijn we met de Shelter op pad door Europa. We bepalen ongeveer een richting en dan zien we wel. Via de smartphone zoeken we een camping in de buurt van de volgende stop. We zijn nu een keer tot in Griekenland geweest. Met de Shelter op de pont.

Een andere reis leek ons het leuk om het oosten te ontdekken: Polen, Roemenië. Het meest bijzondere was wel de trip naar de Sahara. Echt geweldig. Ons eigen buduieden kamp onder een palmboom. De hoeveelheid sterren die je daar ziet is echt ongelooflijk.

Maar ook 45 graden en zandstormen. Dat is wel extreem maar wij houden wel van bijzondere bestemmingen. Komend najaar gaan we weer. Waarheen weten we nog niet, gewoon lekker op avontuur.

D | EN | ES