Ervaring met de Kip Shelter

Ervaring Fam. Sluis met de kleine caravan Kip Shelter

“De Shelter is een geweldig ding. Hij mag blijven!”

Fam. van Sluis, Noordwijk

We zijn begonnen met kamperen rond 1970, altijd met de tent. Hierbij hebben we veel getrokken, 5 à 10 (of meer) campings in één vakantie was en is heel gewoon. Langzamerhand groeide bij ons het gevoel dat de rek er uit ging m.b.t. kamperen met een tent.

Overstappen

We besefte dat kamperen in een caravan een andere sfeer oproept dan echt tent kamperen. Toen we dan uiteindelijk een aantal jaar geleden toch besloten om over te stappen naar een caravan was het voor ons heel belangrijk om die tent-sfeer en dat gevoel te houden. Met andere woorden, we wilden geen groot wit ding achter de auto hebben.

Een uniek ding!

De gedachte was ook dat als je je prettig voelt bij kamperen in een tent met een hele basic uitrusting die je makkelijk opzet en afbreekt, dat gevoel op zich niet hoeft te veranderen als je overstapt op een caravan. Daarnaast was een vouwwagen voor ons geen optie, want als je toch in een tent wil slapen, slaap dan in échte tent. Van alle opties die we bekeken hebben was de Shelter toch wel een uniek ding. Heel basic, dat is juist wat wij wilden behouden. Van alle caravans appelleerde de Shelter eigenlijk nog het meest aan het tentgevoel.

Alles wat je thuis laat is mooi meegenomen!

Wat bij de Shelter mooi naar voren komt is de kunst van het weglaten. Je kan het ook anders zeggen; alles wat je thuis laat is mooi meegenomen. Alles wat je nodig hebt zit er op, meer zou ballast zijn. Het voordeel hiervan is onder andere dat je op plekjes kan staan waar een grotere caravan niet kan komen, en vaak zijn dat de leukere plekjes op een camping.

Lekker fris

Wat zeker meegespeeld heeft met het maken van onze keus is de uitvoering en aankleding van de Shelter. Vergeleken met de meeste andere caravans ziet de Shelter er van binnen gewoon lekker fris en vrolijk uit. En juist omdat er zo weinig inzit heb je een prachtige ruimte.

Je voelt dat er wat achter je auto hangt

Het rijden met de Shelter is heel ontspannend. Natuurlijk voel je dat er wat achter je auto hangt, maar samen met onze Peugeot 308 SW met 110 pk motor is het een perfecte combinatie. Je hebt een prachtige gewichtsverhouding en heel veel reserve, bijvoorbeeld tijdens het inhalen of als je tegen een heuvel op rijdt. Je geen zorgen hoeven te maken of de auto het wel haalt en niet te zwaar belast wordt, dat ervaar ikzelf als een stukje luxe.

De nodige kilometers

Los van een aantal keren kamperen in Nederland zijn we het eerste jaar met onze Shelter naar Scandinavië gegaan, vervolgens via Duitsland en Denemarken tot halverwege Zweden gereden en vandaar weer langzaam afgezakt richting huis. Het jaar erna zijn we naar Frankrijk geweest: Normandië, Bretagne en de Loire streek. Komende vakantie hopen we een volle maand naar Engeland en Schotland te gaan, van zuid naar noord en weer terug, dat betekent dus ook weer de nodige kilometers met onze Shelter.

Al met al, hoewel ik altijd in mijn hart een tentkampeerder zal blijven, is de Shelter een geweldig ding. Hij mag blijven!