Technische Specificaties

Interieur

Bank

De Shelter heeft een zeer efficiënte indeling voor zowel slapen als leven. Het riante bed van 200 cm lengte en 170 cm breedte is zeer makkelijk en snel op te zetten.

Onder het bed, tussen de banken blijft veel ruimte over om bijvoorbeeld makkelijk tassen op te bergen. In een handomdraai is het bed weer om te zetten naar twee ruime zitbanken met tafel.

Opbergkasten

In de Shelter is er meer dan genoeg opbergruimte. Rondom zijn er op ooghoogte zes handige kastjes. De deurtjes gaan makkelijk openen en blijven goed gesloten door de solide push locks. De kastdeurtjes scharnieren aan de onderkant. Dit heeft als voordeel dat het deurtje eventueel spullen die bewogen zijn kan opvangen.

Op de vloer aan de achterzijde van deze compacte hefdak caravan staan nog eens twee kasten waarvan één met lade. Alle deurfrontjes zijn gemaakt van HPL . Dit is zeer krasbestendig en slijtvast materiaal waardoor het interieur van de Shelter er jaren lang als nieuw uit blijft zien.

Kastruimte Kip Shelter
Vloer Kip Shelter

Vloer

De stevige vloer van de Shelter wordt opgebouwd uit verschillende lagen. De jarenlange kennis van Kip Caravans waarborgt hierbij de optimale combinatie van stevigheid, gewicht en isolatie.

De basis van de vloer is gemaakt van waterbestendig, geïmpregneerd multiplex. Daarop is een verstevigend kaderwerk aangebracht. Het styrofoam van 22 mm dikte met gesloten celstructuur zorgt voor optimale isolatie. De Shelter Plus en de Offroad zijn standaard voorzien van elektrische vloerverwarming met 80 W/m2.  De vloer is afgewerkt met hoogwaardig extra slijtvast vloervinyl, geschikt voor vloerverwarming en makkelijk schoon te houden.

Exterieur

Styrofoam isolatie Kip Shelter

Wanden

Uniek aan de Shelter is de optie om je eigen print te ontwerpen voor het exterieur.

De wanden met een totale dikte van 28 mm zijn opgebouwd uit aluminium buitenbeplating, multiplex met verstevigend framewerk, styrofoam isolatie met gesloten cel structuur en mooie binnenafwerking.

Deze opbouw in combinatie met de algehele constructie hebben een vocht regulerende werking. Je zult geen condens aan de binnenkant van de wanden aantreffen.

Hefdak

Het dak van de Shelter bestaat zoals bij een hefdak caravan uit twee delen. Het hefdak dat omhoog gedaan kan worden heeft een afmeting van 150 x 135 cm Het hefdak is voorzien van 20 mm styrofoam isolatie.

Het dak is bedekt met hagelbestendig polyester en heeft een totale dikte van 26,5 mm. Tussen het hefdak en het vaste dak is tentdoek, gemaakt door kwaliteitsmerk De Waard.

Kip Shelter hefdak
Chassis kip shelter

Chassis

De Shelter is gebouwd op een AL-KO lichtgewicht systeemchassis. Door het innovatieve ontwerp van dit chassis heeft deze een laag eigen gewicht. Op het chassis is een AL-KO Euro as met oplooprem en maximale massa van 900 kg gemonteerd.

Afmetingen

Bovenaanzicht van de Kip Shelter met afmetingen

Plattegrond

Bekijk op de plattegrond de belangrijkste afmetingen.

Shelter Plus interieur opbergruimte

Opbergruimte

1  Open opbergkastje  23 x 30 x 61,5 cm
2  Gesloten kast  48 x 36,5 x 57 cm
3  Keukenkastje  27 x 45 x 73,9 cm
4  Opberglade  61,5 x 30 x 18,1 cm
5  Opbergkast onder bank  115 x 55 x 35,5 cm
6  Opbergruimte onder bank  115 x 55 x 35,5 cm
Shelter interieur wandkasten

Wandkasten

1  Wandkasten zijkant  67 x 30 x 18 cm
2 Wandkasten voorkant  88,5 x 53 x 18 cm
D | EN | ES